تهران 15 اسفند ماه 1386 (مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد)-- مدیر اجرائی صندوق جمعیت ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بین المللی زن 8 مارس برابر با 18 اسفند 1386 ضمن تاکید بر سرمایه گذاری بر زنان و دختران بعنوان یکی از بهترین سرمایه گذاریهای ممکن گفت رفاه زنان بدون ارتقاء سلامت آنان٬ بخصوص سلامت باروری آنان مقدور نیست.
متن کامل پیام خانم ثریا احمد عبید به شرح زیر است:
سرمایه گذاری بر دختران و زنان بسیار ارزشمند است و نتایج مثبتی را به همراه دارد. امسال در روز بین المللی زن٬ صندوق جمعیت ملل متحد بار دیگر براین نکته تاکید دارد که سرمایه گذاری بر زنان و دختران یکی از بهترین سرمایه گذاریهای ممکن برای دولتها ست.
سرمایه گذاری برای زنان به معنی سرمایه گذاری برای خانواده ها٬ جوامع و ملت هاست. زمانی که زنان به منابع دسترسی دارند٬ آنها را در راه آموزش و سلامت فرزندان خود خرج می کنند. در نتیجه فرزندانشان موقعیتهای بهتری در بازار کار و آینده خود خواهند داشت. در هر منطقه٬ مشارکت و در آمد بیشتر زنان به معنی کاهش فقر و رشد سریعتر اقتصادی است.
اگر ما بخواهیم به اهداف توسعه هزاره دست یابیم٬ لازم است برروی زنان و دختران سرمایه گذاری بیشتری بکنیم. از هر دیدگاهی هم که به مسأله بنگریم٬ چه از دید سیاسی و چه اقتصادی٬ به یک نتیجه میرسیم: سرمایه گذاری بر زنان کار عاقلانه ای است. برگشت آن چه برای خود زنان و چه برای دنیا به صورت کلی قابل توجه است.
بسیاری از کشورها آغاز به برداشتن قدمهای لازم کرده اند. برخی کشورها تعهدات سیاسی لازم برای نهادینه کردن سیاستها و تخصیص بودجه های لازم را داده اند٬ تعهداتی برای رسیدن به دنیایی که زنان در آن سالم٬ ایمن و دارای کنترل برروی زندگیشان هستند.
ولی هنوز سرمایه گذاری ها به اندازه ای که باید باشد نیست. در برخی از حوزه ها مانند مادری ایمن و تنظیم خانواده با وجود افزایش نیاز، بودجه ها کاهش پیدا کرده است. رفاه زنان بدون ارتقاء سلامت آنان٬ بخصوص سلامت باروری آنان مقدور نیست.
امروزه درهر دقیقه یک زن از عوارض حاملگی و زایمان جان خود را از دست می دهد. بالغ بر 200 میلیون زن در زمینه تنظیم خانواده دارای نیازهای برآورده نشده هستند. بیشتر از 20 میلیون نفر هر ساله به دلیل بیماری ایدز جان می بازند و به دلیل گسترش ویروس ایدز زندگی افراد و توسعه و پایداری ملتها به خطر می افتد.
ما اگر دسترسی به سلامت باروری را تضمین کنیم٬ می توانیم فقر و گسترش ویروس ایدزرا کاهش داده نیاز تنظیم خانواده را پاسخگو باشیم. همچنین می توانیم مرگ مادر٬ نوزاد و کودک را کاهش دهیم.
امروزه ما از دولتها می خواهیم که سرمایه گذاری بر زنان و دختران را افزایش دهند. ما با قاطعیت از شرکاء درخواست می کنیم که برروی سیستم های سلامت ملی٬ آموزش افراد دوره دیده برای زایمان و تنظیم خانواده سرمایه گذاری کنند.
نباید فراموش کنیم که سلامتی ثروت است٬ با سرمایه گذاری بر سلامت باروری زنان احتمال دستیابی به اهداف توسعه هزاره را افزایش داده برابری جنسیتی را به واقعیت تبدیل کنیم.