تهران 24 آذر ماه 1387 (مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد)– مراسم اعطای گواهی نامه میراث جهانی یونسکو به پرسپولیس فردا در سایت تخت جمشید برگزار می شود.
مراسم تخت جمشید سومین مراسم از9 مراسمی است که برای اعطای گواهی نامه به 9 اثر ایرانی میراث جهانی برپا می شود. سایر گواهی نامه ها طی مراسمی در اصفهان، سلطانیه، تخت سلیمان، چغازنبیل، پاسارگاد و كليساهاي ارامنه در ایران، اعطا خواهند شد. در تاريخ يكم و ششم ژوئیه 2008، گواهی نامه میراث جهانی به آثار بیستون و بم و منظر فرهنگی آن به ترتيب در شهرهای کرمانشاه و بم اعطا شد.
تخت جمشید در سال 1979 توسط کمیته میراث جهانی یونسکو در فهرست آثار میراث جهانی به ثبت رسید. تخت جمشید پایتخت امپراطوری هخامنشیان بود که در سال 518 ق.م توسط داریوش اول بنا نهاده شد. این اثر بر روی سکوئی عظیم ساخته شده که نیمی طبیعی و نیمی مصنوعی است و شاه شاهان مجموعه مجللی از کاخ های الهام گرفته از سبک بین النهرین را بر روی آن برپا ساخته است. ارزش واعتبار این اثر و همچنین کیفیت بقایای آن، تخت جمشید را به سایت باستان شناسی منحصر به فردی تبدیل نموده است.
گواهی نامه میراث جهانی به دولت مسئول محافظت و حفاظت از اثری اعطا می شود که نامزدی آن برای میراث جهانی با موفقیت پذیرفته شده باشد. در این حالت گواهی نامه به دولت جمهوری اسلامی ایران اعطا خواهد شد. کمیته میراث جهانی یونسکو سالیانه گزارش تهیه شده توسط دولت ایران را در زمینه وضعیت حفاظت از اثر، بررسی می کند.
مراسم فردا توسط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، کمیسیون ملی یونسکو، استانداری فارس، شهرداری شیراز و مرودشت و سازمان یونسکو برگزارمی شود. برپائی مراسم اعطای گواهی نامه های میراث جهانی، همزمان با شصتمین سال عضویت ایران در یونسکو و همچنین شصتمین سال تاسیس کمیسیون ملی یونسکو در ایران است.