تهران 27 دی 1389 (مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد)—خانم والری آموس، رییس “دفتر هماهنگی امور انساندوستانه سازمان ملل متحد” اخیرا اعلام نمود “صندوق مرکزی پاسخ اضطراری” مبلغ 84 میلیون دلار برای کمک به مردمی اختصاص داده که از گرسنگی، سوء تغذیه، بیماری، آوارگی و درگیری در 15 وضعیت اضطراری نادیده انگاشته شده در سراسر جهان، گرفتارهستند.
برنامه های امدادی در سومالی بیشترین مبلغ یعنی 15 میلیون دلار، سپس اتیوپی 11 میلیون دلار از این کمک ها را دریافت می نمایند. کارگزاری ها ی فعال در چاد مبلغ 8 میلیون و نهاد های فعال در زمینه کمک های انساندوستانه در کنیا 6 میلیون دلار برای سال 2011 دریافت خواهند کرد.
همچنین برای برنامه های امدادی در آفریقای مرکزی، جمهوری دمکراتیک خلق کره، سریلانکا و زیمبابوه هریک 5 میلیون دلار و برنامه های امداد به مردم در بروندی، ماداگاسکار و سرزمین های اشغالی فلسطین هرکدام 4 میلیون دلار اختصاص یافته است.
کارگزاری های انساندوستانه در کلمبیا، جیبوتی، جمهوری اسلامی ایران و میانمار هر کدام مبلغ 3 میلیون دلار برای تقویت برنامه های اضطراری به عنوان نخستين دوره تخصیص بودجه برای سال 2011 از صندوق مرکزی پاسخ اضطراری دریافت خواهند کرد.
شایان ذکر است صندوق مرکزی پاسخ اضطراری به وسیله دفتر هماهنگی امور انساندوستانه ملل متحد که هدف آن تسریع درفعالیت های امدادی برای وضعیت های اضطراری انساندوستانه است اداره می شود که در سال 2006 تاسیس گردید. کشور های عضو سازمان ملل متحد، سازمان های غیر دولتی، دولت های محلی و اشخاص، کمک های داوطلبانه به این صندوق ارائه می دهند.
در عین حال خانم مارگارت سکاگیا گزارشگر ویژه مدافعان حقوق بشر سازمان ملل هشدار می دهد غالبا به مدافعان حقوق بشر داغ ننگ زده می شود و آنان را دشمنان کشور یا تروریست می نامند که از این راه اقدامات و فعالیت های آنان را غیر قانونی جلوه می دهند. ایشان می افزاید حمله به کار و اعتبار مدافعان حقوق بشر بر الگوی خطر ناکی استوار است که می تواند محیط از قبل شکننده ای که این مدافعان در آن فعالیت می کنند را بدتر نماید
***
|